dilluns, 18 de març de 2013

"Palens - Wood Sunglasses"

Palens - Wood SunglassesSota l'eslògan de "Palens, Wood Sunglasses" (Palens, ulleres de sol de fusta), Palens Barcelona es dedica a la producció i distribució d'ulleres de sol fetes íntegrament de fusta.

La marca fou creada a Alella, per el jove emprenedor, Óscar Palencia. L'Óscar, és un estudiant d'Educació Social a la Facultat d'Educació Social i de Treball Social de la Universitat Ramon Llull. Tot el seu temps lliure, va dedicat a la seva innovador idea: la creació d'ulleres de sol de fusta.

Farà uns anys, el seu gran projecte, era el d'emprendre una gran aventura: donar la volta al món en veler, amb uns amics. Ells acabaren fent-ho realitat farà pocs mesos, en canvi, l'Òscar, el qual portava estalviant des de feia molt de temps, va passar per sobre el seu somni, la creació de la seva propia empresa. D'aquesta manera, va néixer Palens, sense cap mena de crèdit, ni subvenció, sinó que una bona guardiola, amb el nom de: la volta al món en veler. 

El projecte, va anar desenvolupant-se estructuralment, i com moltes grans empreses americanes, com Apple o Microsoft, va néixer dins d'un garatge. Durant un bon temps, les ulleres es van anar fent dins del garatge dels pares d'aquest emprenedor. Actualment, l'equip de Palens, ha crescut, i treballen des del seu local propi. 

Tal com presenten a la seva pàgina web, es tracta d'un producte cool al mateix temps que original. Està fet totalment de fusta, amb el qual intenta apropar el valor de la natura al client, a la vegada que la diferenciació de totes les altres ulleres de sol. 

Per altra banda, el valor afegit que presenta l'empresa amb el seu producte, és que es tracta d'un producte únic i exclusiu, ja que es duu a terme artesanalment, i per tant no és pot tornar a repetir el mateix producte mai més. 

Per altra banda, té un valor de caire social, ja que la funda, en la qual anirien les ulleres, l'empresa les compra a una Fundació de discapacitats de Lleida.

De seguit, un dels altres valors de la marca Palens, és la marca de Barcelona. L'empresa produeix i distribueix des de la mateixa ciutat, i pretenen que això no canviï, ja que per a ells, resulta un element molt important a la seva identitat empresarial. 

La marca té un complicat desafiament a la situació actual dels joves. Amb un sector de difícil accés, s'hi han fet un bon lloc, ràpidament; ja que en aquest sector, és necessària la constant renovació i innovació del producte final. 

Dins d'aquesta marca, hi podem trobar tres línies diferents, del producte Palens.
 - Palens Classics - Totes les formes de les Palens, amb fusta de Walnut i Zebrawood
 - Premium Edition - Els models Birdi i Waldi amb diferents tipus de fusta combinades. 
 - Skate Edition - El model Waldi combinat amb colors de fustes de skateboards

Tot el ventall d'ulleres, estan valorades als voltants dels 100 euros

Podem veure un breu resum d'aquest projecte a la secció de "Negocis d'èxit" al programa "Divendres" de TV3, amb la participació d'en Pau Garcia-Milà (@Pau) i la Núria Coll (@nurcoll), els quals varen presentar el projecte de les Palens Barcelona, com un producte totalment innovador, ja que pot semblar estrany que siguin els únics que faci ulleres de fusta. "Moltes vegades emprenedors, pensen: Això ja deu estar fet, o ho està fent molta gent; ho miren i diuen: Ostres! Com és que ningú fa això? Ho faig jo?"

En els seus inicis, sols en varen fer unes quantes, actualment, n'estan fent unes 500 al mes. Actualment compta amb un total de cinquanta botigues a l'Estat espanyol, i té la intenció d'obrir-se en breus al mercat internacional, en països com Itàlia, Brasil, Mèxic o Japó. 

Com podem veure, les Palens, a part de ser un magnífic projecte empresarial i producte, té una gran responsabilitat indirecta al damunt; al igual que la resta d'emprenedors del nostre país, una responsabilitat, que podriem definir com la de mirall, cap a generacions d'emprenedors futures, un mirall de persistència i il·lusió, per la teva idea i el teu somni. 

Des d'aquí dono ànims per tal de que aquest projecte segueixi endavant  i doni forces a futurs emprenedors, per tal de que no deixin de lluitar per el seu somni, malgrat l'entorn no sigui favorable, però aixó si, amb seny!

Post realitzat a partir de:
Palens - Wood Sunglasses
- Dossier de premsa de Palens
- "Divendres" de TV3 - "Negocis d'èxit" (24/01/2013)

Cap comentari:

Publica un comentari