divendres, 8 de març del 2013

"WeSmartPark, aparca low-cost"

[...] La filosofia lowcost, s'imposa, primer foren els vols d'avió econòmics i ara ja trobem, fins i tot, aparcament de vehicles amb aquest segell.

I és que fa sols uns dies, un grup d'emprenedors catalans, varen posar en marxa, la primera xarxa d'smartparking de Barcelona. Una solució ideal, per el 17% del trànsit que es calcula que circula diàriament a la ciutat comtal buscant lloc per aparcar. Una eina que, a més, permet trobar aparcament un 52% més barat, estalviant també, temps al conductor. [...]

D'aquesta manera varen presentar, al programa Tot és possible, de Rac 1, el passat dimarts 5 de març.

WeSmartPark és una empresa que et permet reservar una plaça d'aparcament des de casa, per tal de que no hagis d'anar buscant aparcament constantment  per la ciutat de Barcelona, sense saber on vas, ni quan trigaràs a trobar-ne un.

El primer pas, és el de crear un perfil a la seva plataforma web; una vegada fet aixó, introdueixes la zona i l'horari en que vols aparcar, i el sistema detectarà les places més pròximes a les teves necessitats.

En els seus inicis, varen detectar el problema que un 17% de la circulació de la capital catalana està diàriament buscant aparcament, per altra banda varen detectar que un munt de pàrquings s'hi poden veure cartells de "es lloga plaça d'aparcament" varen voler aprofitar aquests milers de places buides d'aparcament a Barcelona. 

És per això que varen crear un hardware i una plataforma web per poder-los aprofitar, i que la gent pugui aparcar, sense donar voltes, i més barat. Per altra banda els propietaris de les places, sense realitzar cap mena d'inversió, obtenen un ingrés "extra", per el temps que no estan aprofitant la seva plaça d'aparcament. 

Aquest nou sistema, permet una baixada considerable de les tarifes d'aparcament, una reducció del trànsit i conseqüentment una reducció de les emissions de CO2 a l'atmosfera , dades reflectides amb les següents dades 
- 490 tones de CO2 menys a l'any 
- 198.000 litres de benzina menys
- 2.000 hores menys de circulació per la ciutat comtal

De moment s'està realitzant la prova pilot a la ciutat de Barcelona, però tenen la intenció de dur-ho a al resta de l'Estat espanyol. Actualment a la ciutat de Barcelona, estan instal·lant aquest sistema en hotels del Gremi d'Hotelers de Barcelona, malgrat tenen moltes sol·licituds de particulars, de moment sols estan en actiu en centres hotelers.  

A part de la plataforma web, tenen ja en actiu una App per a sistemes operatius d'Android, i d'aquí poc sortirà al mercat per a sistemes d'Apple.

Post realitzat a partir de les dades de:

1 comentari:

  1. Hola Pau,


    sóc la Cristina Míguez directora de marketing de WSP volia donar-te les gràcies per el post que has escrit sobre la empresa.


    Moltíssimes gràcies de part de tot l'equip WSP, esperem que puguis fer servir el sistema algun dia i ens donis el teu feeback per millorar !!

    ResponElimina