dimarts, 10 de juny del 2014

'La llibreta de les idees'

I torno a escriure!! Sis mesos després de l’última entrada realitzada en aquest portal, torno a reprendre el ‘projecte’ de ‘Un món per a emprendre’ amb il·lusió i empenta.

Han estat uns mesos feixucs, al escollir que feia amb el meu futur (a més curt termini), de sotracs amb projectes en ment, d’idees noves i experiències que et fan rumiar, a vegades massa i tot...

Aquesta setmana és una setmana especial, el projecte de ‘FM Tour’ celebrarà el seu segon any de vida a la xarxa! Un projecte que va néixer per ‘necessitat’ en el cercle d’amistats, i que ha anat evolucionat en forma interna i externa. El projecte continua, i amb alguna idea de futur que altre... però no en vull parlar gaire, vull parlar de projectes nous, de projectes de futur, de projectes que tant de bo evolucionin més del que són ara, una simple idea en una frase, en la meva llibreta de les idees.

Doncs si, la ‘llibreta de les idees’ serà el tema d’aquest post. Tots i totes tenim desenes, centenars i milers d’idees al cap del dia, setmana, mes, any, ... i la majoria de nosaltres no ens en quedem cap idea... i que passa? Doncs que perdem una oportunitat espectacular; oportunitat de que? Doncs de desenvolupar aquesta idea i fer-ne un projecte.




Fa temps, vaig aprendre que una llibreta, podia funcionar perfectament, com un ‘microones d’idees’; allí hi escrius totes les idees que et passen pel cap, i quan dic totes, em refereixo a no deixar-ne passar ni una. Apuntes la idea mare, i descrius un xic més tot el que et passa pel cap sobre aquell concepte.

Un cop fet això, a qualsevol lloc, pots desenvolupar la teva idea, o deixar-la simplement anotada allí. Si esculls la primera opció desenvolupes la idea, i segueixes anotant-la allí mateix o ja la passes en format digital; si tries la segona opció, la de deixar-la anotada, no és una decisió ni bona ni dolenta. La segona opció, la de deixar-la és la que he anomenat anteriorment ‘microones d’idees’, d’aquesta manera, tu una setmana després obres la llibreta, i et poses a llegir totes les teves idees. És probable que la majoria pensis que no té cap mena de sentit, i com se’t va ocórrer tal bestiesa... doncs potser si, però no la esborris pas! Deixa que passi el temps, i segueix que vagi ‘criant pols’.


Al cap de tres mesos, obres la llibreta, i llegeixes les idees, arribes en aquella idea que no li veies cap mena de futur, i de sobte creus fermament en aquella idea i comences a desenvolupar un projecte, amb aquella idea, com a base.

Direu, això passa una vegada cada mil idees, doncs potser si, però si has tingut prèviament mil idees, i has estat capaç d’anotar-les a la llibreta amb l’objectiu de treure’n algun profit, seràs capaç d’emprendre algun projecte sorgit de les teves idees anotades a la llibreta. Si tens la llibreta, vol dir que ets actiu i ho vols seguir sent, vols emprendre quelcom que tu has ‘parit’, per que això és el que et mou i et fa sentir viu.

Si tens idees anota-les i deixa-les criar pols (pensareu: voldràs dir, que les deixem madurar), doncs no, per que les idees, són idees, i el que madures ets tu, i és el que et permet, desenvolupar més les idees que vas tenir farà ‘X’ temps, i vas tenir la sort i el privilegi de poder-les anotar, i així gaudir-ne ara.

Pensareu que el concepte de la llibreta és feixuc de dur, cert, però el bloc de notes del mateix smartphone, i si voleu ja tenir-ho tot molt més controlat, descarregueu-vos l’App d’Evernote i tindreu accés a les vostres idees, des del mateix smartphone, o accedint a la seva pàgina web.

Hem de saber valorar i apreciar les idees, i com deia algú, "S'ha de faltar el respecte a les idees, i no pas a les persones", per tant #SomHi, no?



Per cert, ja teniu la vostra llibreta de les idees? De debò, rutlla, i et fa rutllar a tu de valent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada