dijous, 22 de desembre de 2016

Gràcies Esplai i Zona 15

Gràcies!

Pels que no em conegueu gaire... m’agrada molt escriure i expressar-me, i desitjo que si us bé de gust, pugueu llegir aquest ‘post’ que faig reflexionant i sobretot agraint.

Acabem el primer trimestre d’Esplai i de Zona 15 del curs 2016 i 2017.


Enguany, l’Esplai i Zona 15 – MCECC’ han continuat o han començat a formar part activa del meu quotidià, cal esmentar que aquest quotidià és real, i el cap no para de rumiar i rumiar en aquests dos ‘blocs’ de gent, valors, objectius i passió per l’educació.

Els inicis de curs mai són senzills enlloc; reprendre l’activitat amb la mateixa energia, estabilitat i emoció genera quelcom que en podríem dir ‘esforç desitjat’; és quelcom que a vegades ens suposa un cert esforç emocional o fins i tot físic, però realment val la pena, ja que som conscients d’on anem i que es pot arribar a fer.Focalitzant més en els blocs que us comentava... a l’Esplai hem tingut un sotrac, i no s’ha d’amagar, ja que l’hem viscut, compartit, patit i probablement no s’ha desitjat per ningú; tot i així els curs va començar com calia i tots hem vetllat pel seu bon funcionament; per altra banda, hem de ser conscients i agrair que l’Esplai viu gràcies a totes i cadascuna de les famílies que confien en el que aporta l’entitat als seus fills i filles.

L’Esplai ens aporta (a tots): educació, un munt de valors, cançons, rialles, plors, disculpes, respecte, empatia, assertivitat, ... i això és el que anomeno amb molt i molt d’afecte i estima: ‘la màgia de l’esplai’.

És quelcom que aquella persona que té relació directa amb l’Esplai, ja sigui actualment infant, jove, monitor, mare o pare, seminarista, rector, consiliari, etc. Qualsevol ho tindrà impregnat dins seu; la ‘màgia’ que comento ens fa rics i únics; i ho hem de valorar un munt i desitjar compartir-ho amb tothom que estimem.

I amb el temps hi ha quelcom que es va fent gran dins de la ment d’un monitor o monitora d’esplai o agrupament, el qual és el desig del per que es va començar a ser monitor: transmetre el que s’ha rebut prèviament, i si, de forma voluntària.

L’altre dia llegia un article del Secretari de l’Arquebisbe de Barcelona a la Revista Estris: ¿Per què sou monitors?, un dels motius que presentava era el que us he presentat en l’anterior paràgraf, i que de segur tots i totes teniu en ment des de fa anys i anys: ‘Perquè ens fa feliços, perquè allò que hem rebut dels nostres monitors ho volem també donar als infants, adolescents i joves que ens segueixen’; i és que és així, ‘Ser monitors, l’experiència de donar el nostre temps, l’aventura de regalar-nos als altres, ens fa feliços’.

Per això us vull donar gràcies; us vull donar gràcies companys i companyes de l’Esplai, famílies, ex-monitors als quals molts aprecio i estimo moltíssim, i a tothom qui en forma part, per que fem una gran tasca a la societat, però sobretot fem una gran tasca personal; el primers que ho reben són els nanos, que dissabte rere dissabte surten amb una rialla a la cara, o marxen amb un tros de pastís amb tota la cara enfarinada, també hi ha els que surten ben bruts de pintura, etc. Tothom en gaudeix com ho fem els monitors i monitores; desitgem amb molta força, ja que és el nostre objectiu, que els nanos que participen i aprenen amb les activitats que fem cada setmana, les famílies que participen d’activitats familiars puntuals, gaudeixin de l’activitat de l’ESPLAI.

Rumiem-hi, valorem-ho i donem gràcies de formar-ne part, ja que realment és un goig poder-ho compartir amb totes i tots vosaltres!!

Per altra banda hi ha Zona 15, la qual (pels que no ho coneixeu...) és ‘l’agrupació’ dels esplais de la comarca del Maresme que formen part del Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans (MCECC); des del Setembre en som Responsables amb la Diana i la Carla, de l’Esplai l’Olla de Grills i de l’Esplai Erol respectivament.

Amb elles ens entenem molt bé treballant; el projecte ens engresca un munt, i entre tots els monitors d’esplais de la Zona que formem part de la comissió i ens trobem periòdicament, estem intentant amb totes les forces que la Zona sigui quelcom identitari per a tothom: infants, joves, monitors i famílies.

‘La màgia esplaiera’ es pot arribar a ‘palpar’ en cada reunió de Zona 15, o simplement quan et trobes amb algun company en alguna activitat, per les viles, en festes, per WhatsApp, ... el sentiment de Zona comença a aparèixer i això és quelcom que no es pot pagar amb res més, que amb ganes i il·lusió de continuar treballant plegats per fer-ho mes gran i ric en activitat.

Us ho agraeixo moltíssim a nivell personal, i de segur que la Carla i la Diana pensen en part exactament el mateix; estem molts contents de formar part amb vosaltres d’aquest projecte i que tinguem tantes ganes i predisposició en que rutlli de valent.

Per cert Zona 15... a Berga n’hem de ser 100 (i com diu la Núria... omplir dos autocars cap a la capital del Berguedà); bromes a part, seria un orgull formar part d’aquest centenar de monitors i monitores del Maresme que van a xalar tot un cap de setmana amb la resta dels monitors i monitores del Moviment.

Amb aquest missatge (potser un xic extens) sols volia agrair l’activitat, la predisposició sincera en treballar plegats amb un sol projecte comú.

Amb tant d’agraïment no cal esmentar que s’ha de continuar treballant un munt per que les coses rutllin, ja sigui a Zona i sobretot a l’Esplai. A ‘can Batutsi’ s’han de pinzellar cosetes varies, i ho farem plegats per que així treballa un equip el qual té un objectiu clar i comú. No ens hem de deixar encegar pas pels personalismes o idees tancades, es tracta de continuar realitzant aquesta fantàstica educació en el lleure, la qual compartim amb els més de 140 participants que venen cada dissabte a partir de quarts de cinc.

La clau de qualsevol activitat o equip, és que qui el forma estigui ben engrescat amb el projecte (crec vaja); si això ho tenim, que diria que duem un trimestre plegats amb la idea i objectiu ben clar, arribarem on vulguem amb la nostra activitat.

Tots tenim una habilitat i capacitat especial, i sabem com treballar-la; posem-la en comú i enriquim el treball en equip; molts tenim l’actitud positiva entre cella i cella i això serà el que assegurarà que plegats puguem treballar i mantenir a màgia de l’esplai durant anys i anys!
I sobretot... intentem cuidar-ho tot, sentim-nos estimats i ajudem a emprendre o millorar tot el que sigui possible de forma conjunta.

Mil gràcies, descanseu durant aquests setmanes, carreguem ben fort les bateries, per que ben aviat tindrem el segon trimestre trucant a la porta!

(Per últim... mil gràcies per la confiança que rebem com a monitors de l'esplai, com a responsables del mateix o de la recent dosis de confiança que hem rebut els nous responsable a Zona 15), GRÀCIES a tothom!!

Salut i força Esplai!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada