dimarts, 19 de febrer del 2013

"El microfinançament serà tant important com la borsa" - Adeo Ressi

http://rack.0.mshcdn.com/media/ZgkyMDEyLzExLzI1LzA1XzA1XzA2XzExM19maWxl/949cab66Avui (19/02/2013) a la Contra de la Vanguardia, hi podem llegir l'entrevista de Lluís Amiguet a Adeo Ressi, creador de The Founder Institute. 

En aquesta Contra, Adeo Ressi, es centra en el modern crowdfounding (microfinançament), el qual consisteix en presentar el teu projecte o model de negoci a la xarxa, i de seguit particulars poden finançar aquest projecte. 

Adeo Ressi, segons explica a la Contra, "Trio persones abans que números o plans", això ho argumenta dient que, els plans i els números encara poden enganyar més que les pròpies persones, i la diferència guanyadora "es troba en la il·lusió que la persona emprenedora té per la seva idea".

Ressi, explica que l'emprenedor, hauria de ser coneixedor de les capacitats i possibilitats del projecte quan l'emprenedor està enamorat del seu projecte [...] Si l'emprenedor està enamorat del projecte ja sortiran els números [...]. 

Per tal d'encertar-la a la primera o a la segona o a la tercera o a la... i planificar molt i equivocar-se molt, Ressi planteja dos possibilitats, les quals les dues són extremadament oposades d'elles mateixes. Una, és "Hi ha qui s'abraona sobre l'ordinador, escriu un programa i, si algú el fa servir, munta l'empresa. En diuen lean management (gestió essencial). L'altre extrem és planificar amb cura tots els detalls del business plan i complir-lo al per de la lletra". Ressi aconsella d'estar entre els dos extrems: "Tenir un pla, però ser capaç de deixar-se planificar per la realitat, també.". 
http://under30ceo.com/wp-content/uploads/2013/02/Crowdfunding.jpg
Sense deixar de banda la creació de noves i innovadores empreses, introdueix que la tendència incipient actual, és que "el planeta sencer està entrant a la xarxa! Amb mòbils, centenars de milions". Posa l'exemple de l'Amèrica Llatina, els quals són més creatius i per això estan creixent. Dona la resposta al seu formidable creixement, el qual és el e-learning, aprenentatge en línia (el qual arribem tard). Però per altra banda ens presenta el crowdfounding (microfinançament). El qual el presenta així: "És la col·lectivització del saber i el poder; capital intel·lectual i financer". 

Sobre aquest concepte incipient en la societat emprenedora, podem destacar dues empreses de corwdfounding, com Verkami o Goteo dues empreses catalanes, en aquest apartat. 

Com a conclusió, Adeo Ressi, ens comenta que "Seria un horror insuportable, si no estigués enamorat del projecte". 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada