dijous, 28 de febrer del 2013

Història del "Bloc de les Festes Majors"


Al estiu de l’any 2011, un gran amic (Martí Selga Ruiz) mitjançant l’eina del Google Calendar, va crear un calendari anomenat FM Tour 2011. En aquell calendari s’hi podien veure varies festes majors de Catalunya, distribuïdes per els dos mesos d'estiu  alhora, era compartida amb altres persones. La funció era posar en comú les festes majors a les que s’aniria. Ara en aquesta publicació, m’agradaria donar les gràcies a en Martí per la genial idea que va tenir en el seu moment. Per a tu Martí!

Just un any després, al veure que la dinàmica que va emprendre el meu amic, la teníem tots plegats un xic abandonada, inconscientment em va sorgir l’idea de crear una plataforma digital, utilitzant la plataforma blogger, la qual tingués el mateix objectiu que el calendari inicial, però acurant un xic més, publicant el programa íntegre de les festes corresponents. Aquell estiu (Juny, Juliol i Agost) vaig publicar més de trenta programes de festes majors diferents, amb un total de 1.944 visites en aquells tres mesos. Per tal de que més gent, se'n pogués aprofitar, d'aquesta eina, vaig crear un grup a la xarxa social de Facebook, per tal de publicar un comentari enllaçant la publicació del Bloc.

Passat l’estiu, i el relatiu èxit que va tenir el Bloc, vaig decidir continuar fent-lo, i seguint la mateixa filosofia, vaig anar publicant més i més festes majors. Però arribà l’inici del 2on de Batxillerat, i a l’escollir assignatures optatives, vaig escollir-ne una ben curiosa, la qual sols era modal en el nostre centre, anomenada Emprenedora i Innovació. Als pocs minuts de la primera classe, la professora ens demanà que penséssim un projecte, per a treballar els tres pròxims trimestres. En aquell mateix moment, o poc més tard, se’m va ocórrer agafar la filosofia del Bloc i transformar-lo en model de negoci. La qual cosa al final va acabar esdevenint un altre projecte, un xic desviat de la trajectòria inicial.
 
El projecte actual, que s’està treballant, és l’anomenat “FM Tour” (el tour de les Festes Majors), i hipotèticament (de moment), consisteix, en dur a la gent de festa major, utilitzant autocaravanes, llogades, directament al seu propietari. D’aquesta manera, ens saltaríem els intermediaris d'aquest sector, els quals s’emporten grans comissions. En aquest cas, els propietaris en sortirien a la llarga més beneficiats, ja que la llogarien directament al client. FM Tour, conduiria l’autocaravana, i d'aquesta manera “lliura” els clients de conduir i esta pendents d'aquest factor; per altra banda en el servei que oferiria FM Tour, inclouria el menjar i com és obvi, l’allotjament, transport, i fins i tot de guia per la festa major corresponent.

Malgrat aquest projecte, si s’acaba creant, que tan de bo! El “Bloc de les Festes Majors”, a la llarga acabaria essent una branca d'aquesta petita empresa. No obstant això la meva il·lusió i desig, és continuar amb la mateixa filosofia, que he dut ara amb el bloc, i seguir publicant programes de festes majors, dates de concerts, de castellers, de correfocs, i mil i una coses més, sempre relacionades amb la cultura del nostre país.

Amb tot això dit, avui el “Bloc de les Festes Majors” (com la majoria li diuen), ja pot comptar amb 520 seguidors a la plataforma de Twitter, 670 amistats a la xarxa de Facebook, i un total de gairebé 8.000 visites al bloc, que no en són poques. Aquestes xifres, des del primer moment no han tingut cap “crisis” de decadència, tot el contrari, mes a mes, han anat creixent. Això significa, juntament amb les primeres enquestes que es varen fer, destinades al bloc, que la gent que consulta el bloc, la major part d'aquest (exceptuant-ne un 2%) trobar molt útil, aquesta plataforma digital, i això dona forces per a seguir gaudint d'aquesta “feina” voluntària, de difusió de les nostres festes. 

Avui, el projecte inicial del "Bloc de les Festes Majors" té ganes de seguir funcionant amb i per a vosaltres, és per això que s'estan fent esforços per tenir sorpreses a la celebració del seu primer aniversari; i per altra banda s'estan fent nous projectes per aquest petit i humil bloc, que gràcies a vosaltres, cada dia és més gran.

Gràcies a tots!

P.D. - Una menció especial a en Martí Selga, per la genial idea del "Calendari de les Festes Majors", gràcies Martí!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada