dilluns, 18 de febrer del 2013

"Qualsevol persona que es dutxa té una idea" - Pau Garcia-Milà

"Cualquier persona que se ducha tiene una idea"Avui (18/02/2013) a la Contra de la Vanguardia de Víctor-M. Amela, entrevista a Pau Garcia-Milà. 

Amb l'introducció de "Qualsevol persona que es dutxa té una idea", vol fer arribar a la ment de la gent, que tothom pot tenir una bona idea i emprendre-la. Ens comenta que durant tot el dia, s'ens passen centenars d'idees, però el nostre subconscient les "descarta", però per que això no passi, o intentar "aprofitar" aquestes idees, hi ha una solució...la llibreta

http://www.ece.gatech.edu/research/labs/bwn/UPC_masters/lparcerisa3/llibreta.gifLa llibreta ens permet apuntar totes aquelles idees que tenim espontàniament. Un cop escrites i passat un temps relatiu, les podem rescatar i així analitzar-les més a poc a poc, i no fer-ho tant a la lleugera, com ho fa el nostre cervell automàticament quan les tenim. Pau Garcia-Milà, anomena a la solució de la llibreta "la millor incubadora d'idees". 

Tal com diu Garcia-Milà, "cada vegada que algú diu: "És que sempre s'ha fet així"... una idea mor!". Ens comenta que per tal de crear noves idees de negocis "en un paper en blanc anoto -en cercles- coses que m'apassionen. Desprès -en rectangles- anoto models de negoci que m'interessen... i creuo tot amb tot, i surten idees". 

Pau Garcia-Milà, comenta que tothom ha de saber que la idea que presentes, és totalment teva, que entenguin que es millor unir-se al teu projecte amb tu, que copiar-te la idea, i desenvolupar-la per el seu compte. 

Amela, l'entrevistador, li pregunta on podem trobar més idees, Pau li respon que el cementiri n'està ple, "Tantes idees a les quals no s'ha permès néixer". Pau, presenta una opinió personal sobre l'actitud de la societat espanyola, els quals quan ens presenten una idea, ens encanta desmotivar els altres amb les frases: "Ja t'ho vaig dir" (si la idea fracassa) o "quina sort que has tingut!" (si la idea funciona). El secret és la confiança que tenim amb nosaltres mateixos, alhora la il·lusió que tenim en desenvolupar el nostre projecte. 

Pau, al igual que tots els emprenedors destaquen que el concepte d'emprenedor és tan sols una aptitud, que s'ha d'anar entrenant dia a dia, i si no pot arribar a passar (en l'àmbit de l'emprenedoria i innovació) que "la majoria de les persones moren als 27, simplement les enterrem als 83".

Gràcies, i recordeu que tal com diu @pau "està tot per a inventar, i les idees són divisibles: cada idea en genera moltes més... Hi ha més coses per inventar que coses inventades. Endavant!". 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada